2024-04-25
海鲜粥底火锅几时都咁岩我呢啲钟意食海鲜既人😛 今晚嚟到大角咀满粥,嗌咗个肉蟹2人套餐🦀-沙白&蚬完全无沙! 鲜味无穷,话咁快食晒haha-蛏子蛏子渌一渌好快就可以捞上嚟食. Q弹爽甜😎-鱼肉应该系脆肉鲩,因为系我钟意既质感:爽弹香滑~🙈-鲍鱼首先第一样要赞嘅系啲海鲜洗得超干净! 鲍鱼系连个外壳都一样咁干净👍 新鲜既鲍鱼当然好美味😌-虾超级新鲜,因为送上嚟𠮶阵啲虾仲郁紧🫣🥲 好弹牙、肉质扎实🦐-肉蟹终于到是晚主角出场啦!蟹肉超多汁、劲新鲜,蟹盖仲有少少蟹膏食到 😋然之后就要落粟米、芋头粒 和 南瓜粒for最尾既海鲜粥。仲未完呢,因为个套餐系包埋六款其他任拣嘅配料呢。我哋嗌咗美国肥牛、黑毛猪腩片、手工鲜虾云吞、酱爆濑尿牛丸、鱼腐竹卷 和 莴笋。每样配料质素都相当之唔错,可以放心嗌~最后侍应会帮我哋加粥胆、蛋浆、猪油渣、芫荽、菜脯、冬菜 和 葱花一起连埋之前煮落既海鲜精华粥汁熬制咗一大碗海鲜粥,份量系够2个人每个人食3碗粥,食完真系好满足好饱!🤗
-沙白&蚬
完全无沙! 鲜味无穷,话咁快食晒haha
-蛏子
蛏子渌一渌好快就可以捞上嚟食. Q弹爽甜😎
-鱼肉
应该系脆肉鲩,因为系我钟意既质感:爽弹香滑~🙈
-鲍鱼
-虾
超级新鲜,因为送上嚟𠮶阵啲虾仲郁紧🫣🥲 好弹牙、肉质扎实🦐
-肉蟹
然之后就要落粟米、芋头粒 和 南瓜粒for最尾既海鲜粥。