2018-05-26 1029 浏览
今日相约第二间公司联谊倾公事lunch,咁对方拣左两间公司嘅中心点食喇,公司行来衣度都要15分钟所以好少喺衣边食lunch,其实对我来讲衣间比较贵,叫最平果啲连加一都要200,不过间唔时一餐都ok 餐厅安排我地一行5人坐到最入,入面真系无咩冷气,越食越热,热到最后系唔想食,因为我不停滴汗⋯睇睇餐牌有生有熟,唔食刺身都啱食我叫左日本海胆三文鱼亲子丼,餐有前菜、沙律、茶碗蒸、同汤都好丰富 佢个饭唔系一般出去食嘅刺身饭,应该捞左とろろ(中文系咩唔记得)有啲「痴痴立立」咁样,几好食,第一次食丼饭无加豉油,刺身好新鲜,海胆系鲜甜,完全无平时食开果个味度,三文鱼子账卜卜😋茶碗蒸都好好味,入面有虾,蛋嫩滑我见人食果个花漾太卷都好吸引,有6件大大件太卷,有三件有黄色嘅好大堆鱼子喺上面,好吸引,仲跟左个乌冬,唔错咁(因为食工事饭唔好意思影人地啲嘢食同影咁多相,请见谅🙇🏻‍♀️)间唔中一次来激励自己都唔错👍🏻真心系热左啲

睇睇餐牌有生有熟,唔食刺身都啱食

茶碗蒸都好好味,入面有虾,蛋嫩滑

间唔中一次来激励自己都唔错👍🏻真心系热左啲