2017-01-21 720 浏览
大埔一向有好多好野食 但因为地方偏远 可能大家会比较少去~ 我同朋友去大埔聚旧 倾起往事 愈讲愈感慨人生~ 倾完都好晏 又唔知食咩好 𠮶头反对大集团垄断市场 冇理由呢头又帮衬佢地架嘛😂 我地心血来潮 想去支持下小店 于是就打算去附近睇下呢间兴运美食好似之前上个过饮食志 有专门推介佢既burger同热狗 招牌设计都几抢眼 我地决定去睇下有咩值得一试既小食~😍佢地食物既款式都几多 有西式又有传统中式小食 好似系粉面 煎酿三宝 炸物呢啲都有~拣到我既选择困难症瞬间发作😂 不既然推介burger 我同朋友都决定点唔同口味既burger!朋友点既系韩风烧牛肉汉堡 味道好特别~ 除左牛肉汉堡既味道之外 仲有香浓既韩烧味🍢 好似我地平时食既韩式烤肉味 块牛肉汉堡非常厚 牛肉好多汁好惹味~ 睇下个汉堡每一层既结构分明 生菜好fresh好爽口 配埋少量芝士 每一啖都好滋味😋 而我拣既系招牌芝士牛肉汉堡 我中意经典口味 而且原始既味道最纯粹☺个burger真系好大个好足料~顶层有烟肉同埋处于半溶状态既芝士 仲有新鲜清甜既生菜~呢块牛肉汉堡真系冇得顶 我怀疑佢系咪手打牛肉汉堡!🐮将汉堡切成一半 同朋友分享招
将汉堡切成一半 同朋友分享招牌汉堡既滋味 块牛肉真系好足料好大份 食得出整汉堡既师傅好落力 一啲都唔马虎~牛肉特别嫩特别腍 仲极度juicy 而且食落口感松软得黎又有嚼头~😁 上面煎香左既烟肉为牛肉汉堡带黎不同既味觉享受 咸咸地又甜甜地☺ 唔系讲笑 一路食 啲牛肉汁不断流落黎 真系冇返咁上下手艺 系唔会有呢个味道同口感👍🏼
食咁大个burger 落肚 一定会口干 我地点左两枝人手鲜磨豆浆 我本身屋企都有自己整豆浆饮 佢地既豆浆味道非常好 食材质素好高 豆浆甜而不腻~ 醇美既豆浆 仲饮到家既味道~ 真系不敢相信系街外会饮到鲜美既住家豆浆😋
呢间小店的确令我另眼相看 佢地burger既质素好食过我喺西餐厅食过既汉堡 佢地既牛肉juicy程度不容小觑 唔好因为佢系小店而却步~其实呢个价钱 正常餐厅应该好少有呢个质素~ 我觉得招牌汉堡值得一试 下次经过会再食多次😋

另外要提既系店员既服务态度 自家小店特别劳心劳力 佢好细心地帮我地将个burger切好再放入盒 又怕我地捞乱 特登写左佢地既名喺盒盖上 仲俾左纸巾同竹签我地 方便我地食用 店员服务一流 👍🏼☺
2017-01-17