2023-09-27
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯地道嘅中菜真系买少见少,今次我就到访旺角烟厂街寻找美食。周围都系主要买水果嘅摊档,唯一见到一间系食中菜嘅,于是乎我就决定入去探险一下。食得中菜当然唔少得饮番碗靓汤,我见菜单都有多款炖汤可以选择,我就叫咗其中两款准杞螺头炖鸡汤 $48和虫草花炖鸡脚汤 $58试下。两款都非常足料,最令我惊喜嘅系入边真系有鸡脚,睇得出一啲都唔马虎,汤底亦都非常鲜甜。酸菜鱼 (细)$198食得酸菜鱼,首先鱼肉嘅火候一定要控制得好好。佢地鱼肉够薄身又雪白,面头又有一层油光。汤底够酸又够辣,𩠌饭真系一流。黑松露酱爆元贝皇$158大大粒嘅帆立贝,爆炒之后非常爽口。味道鲜甜,亦有浓厚嘅黑松露味。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯金玉满堂 (旺角)旺角烟厂街6-20号华新大厦地下14-14A号舖⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
酸菜鱼 (细)$198
黑松露酱爆元贝皇$158
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
金玉满堂 (旺角)
旺角烟厂街6-20号华新大厦地下14-14A号舖