刚刚食完 <Juicy Dog> 美味热狗后,正想揾嘢饮! 起初,我打算帮衬 <Kami> 买杯热饮! 但系当日朝早最低气温只得 12 度,中午天气回暖,就算我除咗件褛,依然热到心口都湿埋!不妨叹杯冻饮! 沿 GI Mall 附近行,仲见到 <kiss n' joy> ,记得之前 8月尾帮衬时, 只有雪糕、乳酪各两款口味;当时,饮品尚未供应。一于走去睇吓! 咦!我见到门口有张 poster 登咗我同小漏漏嘅食评呀! 好惊喜!多谢 <kiss n' joy> 俾面! 完全促使我嘅帮衬意欲!不论饮品抑或乳酪,限定使用北海道 3.6 牛乳! 四款特色饮品:有机香蕉蜜糖乳酪北海道奶、比利时朱古力北海道奶、北海道鲜草莓牛奶、金奇伟蜜糖乳酪北海道奶;当中,最感兴趣正是金奇伟蜜糖乳酪北海道奶! 因为,众多生果之中,我唯独唔食奇异果! 究竟混合出嚟会变成点呢?金奇伟蜜糖乳酪北海道奶 $33一杯索价 $33,都唔平! 店方启示:金奇异果暂以青金奇异果代替!用上 2 个奇异果打成蓉,配合北海道 3.6 牛乳及乳酪,充满奇异果香及其味浓郁!每一
刚刚食完 <Juicy Dog> 美味热狗后,正想揾嘢饮!
起初,我打算帮衬 <Kami> 买杯热饮!

不妨叹杯冻饮!
多款新口味配料
咦!我见到门口有张 poster 登咗我同小漏漏嘅食评呀!
好惊喜!多谢 <kiss n' joy> 俾面!
完全促使我嘅帮衬意欲!
门口有张 poster 登咗我同小漏漏嘅食评呀!好惊喜!多谢 <kiss n' joy> 俾面!
不论饮品抑或乳酪,限定使用北海道 3.6 牛乳!
因为,众多生果之中,我唯独唔食奇异果!
究竟混合出嚟会变成点呢?
四款特色饮品,每杯索价 $33,都唔平!
金奇伟蜜糖乳酪北海道奶 $33
一杯索价 $33,都唔平!
店方启示:金奇异果暂以青金奇异果代替!
用上 2 个奇异果打成蓉,配合北海道 3.6 牛乳及乳酪,充满奇异果香及其味浓郁!每一啖都食激酸嘅到奇异果籽!
质感较为浓稠!好似奶昔!
并是容易入口!要大力啜...啜...啜... 由于用料天然,口味清新怡人!
唔会太甜!酸度恰到好处!凉透心!
至于,蜜糖可增添一份甜美感!
不过,饮到尾先感觉得到!
金奇异果暂以青金奇异果代替
金奇伟蜜糖乳酪北海道奶
每一啖都食激酸嘅到奇异果籽!
杯嘢几襟饮!
我行去尖东-香港缤纷冬日节@冰纷乐园,兜完一个圈先饮得哂!

对于唔食奇异果嘅我,确实系新尝试!
令我容易接受奇异果独特味道!总算不错!

2011-12-03
5 分钟 (外卖自取)
金奇异果暂以青金奇异果代替
多款新口味配料
四款特色饮品,每杯索价 $33,都唔平!
金奇伟蜜糖乳酪北海道奶
每一啖都食激酸嘅到奇异果籽!