餐厅: 金記冰室 (康怡廣場北座)
资讯:

2018-12-28 86 浏览
下午茶餐,餐牌有炒饭面,想食三文治,叫了鲜牛蛋治餐。因为听老一辈人讲,香港依家冇地方食鲜牛治,所以叫嚟试下,本人也从来未食过。鲜牛蛋治👌蛋不过不失,可以滑啲,要看厨房能耐。牛肉很滑,其实喺蛋牛饭嘅牛肉。有淹过。面包冇"看” 底,发觉自己原来唔识写呢个字,唯有括住。要”看",应该要加钱。以冇"看”嘅包嚟睇,就要够松软,好明显佢唔够。奶茶👌金记应该有自己formula去冲,味道与APM店一样。当然好饮过麦记。可以。成个茶餐要40蚊,可接受。如果,单叫一件鲜牛治,收我30蚊,可以接受。

鲜牛蛋治👌
鲜牛蛋治

不过不失,可以滑啲,要看厨房能耐。

牛肉
很滑,其实喺蛋牛饭嘅牛肉。有淹过。

面包

奶茶👌
奶茶

成个茶餐要40蚊,可接受。
如果,单叫一件鲜牛治,收我30蚊,可以接受。
2018-12-26