2019-04-08
打边炉无分季节,虽然当日天气好热,但都无阻我要打边炉嘅决心!因为个日系荃湾附近,所以就试吓呢一间音乐主题餐厅。呢度出名嘅椰子鸡,所以谂都无谂就拣咗呢一个椰子鸡锅做汤底。店员会帮忙煮𠮶啲鸡,用漏斗计时,全部都系佢哋帮手打开盖就食得。鸡就可圈可点啦,但因为有计住时间,所以鸡肉唔会煮得太鞋。而个椰子汤底好鲜甜忍唔住饮多几啖!(提提大家趁再加水之前,都要饮多几啖呀)牛肉都OK,我哋点咗个平嘅,想要好啲嘅话,可以试吓点贵啲𠮶个。油麦菜冇乜特别,但提醒大家要小心菜虫龙趸起片,啱啱送来𠮶阵,鱼尾仲郁下郁下咁,非常之新鲜。龙趸其实都几啱打边炉,因为煮耐咗都唔会散开晒。条鱼好大条,起咗好多片鱼肉,食完啲鱼肉片之后,店员就会问你使唔使将个鱼头斩件,$388好抵食因为今次得两个人食,所以唔系叫咗好多嘢,有机会会约埋一大班朋友去再试,因为佢会有live Band表演,气氛都几好,环境坐落又舒服,同埋服务都好好!
油麦菜冇乜特别,但提醒大家要小心菜虫