2008-06-30
雨天, 谂住毋乜人会去流浮山食海鲜,所以决定入去.由元朗出发,车程唔洗半个钟到了.睇到明记的食评几好,入去试一试先太约晚上九点去到...点不知...佢地话我地太迟黎..蚝同埋圣子(细-好味的种类,佢话大只的唔鲜甜)都卖晒...不过我地今次行程主要想试下呢度的懒尿虾..点菜其间,佢都比左好多意见我地...话呢到的份量够两个人食啦...唔好叫噤多...因为睇食评讲呢度的豉油皇虾好得..好想试..但最后因为惊食唔晒..所以都毋点..1. 椒盐濑尿虾 - 两只加埋一斤重既赖尿虾,唔会太咸,味道岩岩好,肉质劲鲜甜.多汁,好多膏.好耐未食过D噤好味的0野..不过要二百几蚊一斤.佢话来货贵左..问我地有毋问题..当然无啦...最重要好味2. 蒜蓉粉丝蒸扇贝 – 四只..扇贝都好大只,粉丝够味,肉质都系劲鲜甜,劲嬾身.!to真系唔错..3. 杨州炒饭..几好.有橙送有野要赞..服务态度几好...佢地D鼓油系好味㖞...唔食都要试下哎我地十点钟食完了..成条街的舖都差不多关上门..下次都要早少少到.但记住订位.因为都好多人.
谂住毋乜人会去流浮山食海鲜,所以决定入去.
由元朗出发,车程唔洗半个钟到了.
睇到明记的食评几好,入去试一试先
当然无啦...最重要好味
3. 杨州炒饭..几好.
有橙送