2023-09-26
一出升降机已经见到 mirror成员欢迎我哋喇🤩,非常兴奋🎉,入面仲好多 mirror 嘅poster及打卡墙,一众粉丝喺度食火锅都一定好开胃😝餐厅以黑黄色为主调,环境阔落,有卡枱及有圆枱,啱哂一大班朋友欢聚以至两小口子共餐,坐得非常舒适 坐下不久已经放下了九宫格酱料🧂($18/人),里面包含咗三款自家制酱料👇-芝麻黄姜油:黄姜味好突出-蒜香辣椒酱:蒜味香浓,少少辣-xo酱:虾米味浓香,而且咸鲜又惹味🍲竹笙花胶冬瓜盅$299睇都知呢个锅底超浓郁,半只鸡及冬瓜即场剪开好有仪式感,仲有花胶、姬松茸、素翅、竹笙及红枣;一定要先饮咗个汤,因为非常浓香鸡味;至于鸡肉方面系非常新鲜嫩滑又香鸡味;佢哋添加嘅猪骨汤底系无咸味,所以唔使担心个汤底越滚越咸👍🐂潮牛(小) $319精选部位为厨师发板,今次嘅部位叫匙皮,即系牛小排,油花分布平均,牛味香浓并带有口感🥢自家制墨鱼腐$99因为有墨鱼嘅关系,所以比平常嘅鱼腐多咗份咬口感,比较Q弹🥢自家制墨鱼韭菜饺(半份)$45馅料实泵泵,入口即感受到韭菜嘅浓香,同时又食到墨鱼饺嘅厚实质感,饺皮唔会因为滚得耐而松散🥢咸蛋黄炸鱼皮$129炸鱼皮刚刚炸起新鲜热辣,够哂香脆
-芝麻黄姜油:黄姜味好突出
-蒜香辣椒酱:蒜味香浓,少少辣
-xo酱:虾米味浓香,而且咸鲜又惹味
🍲竹笙花胶冬瓜盅$299
🐂潮牛(小) $319
🥢自家制墨鱼腐$99
因为有墨鱼嘅关系,所以比平常嘅鱼腐多咗份咬口感,比较Q弹
🥢自家制墨鱼韭菜饺(半份)$45
🥢咸蛋黄炸鱼皮$129
炸鱼皮刚刚炸起新鲜热辣,够哂香脆,超浓香咸蛋黄,食多几块都唔怕热气,因为有紫贝天葵凉茶饮😝
🥤紫贝天葵(酌)$68
酸酸甜甜,生津解渴仲有清热解毒功效,店家直接从大澳入货,又系自家煲凉茶,香港原味道确系我杯茶
如果两个人嚟又想食多几款食物,佢哋有个半份配料嘅menu,啱哂二人世界
我哋因为七点半前离坐,仲有75折添🤑
服务态度非常贴心友善