2018-02-28
又黎到每一晚最大既难题,就系食咩好。同朋友收工谂住一齐食饭。咁岩同朋友又系红磡。系等朋友期间发左有间花甲粉。鲜蒲Simple Flavourful。因为店内环境唔算太大。所以我同朋友就选择坐室外。店内环境全部用左黄色灯光,令人感到好舒服。再利用紫色墙身配上深木色餐桌椅。首先就黎左个冷盘小食,招牌醉涷鸡翼。首先个味道就好似我地平时食口水鸡既味道,但相比依个就会入味好多而且会将鸡翼两条骨分开啖啖肉得黎十分入味。而且又唔会太辣,朋友唔食辣都话好香。黎到主菜。招牌锡纸贝壳粉丝,拣左清香辣配上墨汁花枝丸同虾米鱼皮饺。利用特色既鸡冠碗上面利用锡纸包住,十分有创意。我食汤粉第一样当然系试汤底。清新既尖椒香味令普通既粉丝变得不平凡。配上食材既新鲜简直系一百分。招牌津市牛肉粉,而依个就拣左微辣。值得一提就系用左湖南米粉。不错不错。配上秘制既牛腩。令汤汁即刻提升左级数。个汤香到系可以食晒同饮晒都无问题。不妨试一下。
鲜蒲Simple Flavourful。
首先就黎左个冷盘小食,招牌醉涷鸡翼。
黎到主菜。
招牌津市牛肉粉,而依个就拣左微辣。
值得一提就系用左湖南米粉。不错不错。
不妨试一下。