2017-12-02 352 浏览
今日做完service嚟到宝林,因为唔太熟路所以都系返商场觅食。记得年头做紧hello kitty展览𠮶阵嚟过一次,见到一间以蕃茄为主题嘅日本料理,奈何同行朋友敌视蕃茄,辗转去到鱼米家。今日独行觅食,可惜该餐厅已结业,机缘巧合下,我再次嚟到鱼米家。刚好坐到自闭位,唔洗同人尴尬撑枱脚枱面同双人枱一样阔,好坐可灵活转汤底同面类,猪扒同其他丸类竟然同价!鱼汤值得一赞奶白色泽同屋企靓汤不分上下冇腥味不在话下,汤底浓陏鲜甜不 确喉。美中不足嘅系虽然见到汤底有辣椒碎花椒粒,但就不得其味辣度对upper moderate tolerance 嘅我都唔够。可以话系辣椒只取其香。米线比唔少地方滑,但比云南食到嘅尚有点进步空间三件猪扒。调味足够,但毫无香茅味,货不对办。而猪扒明显被松肉粉处理过,过稔。跟餐奶茶,茶有少少酸。大商场中难得嘅实惠价格,加上无得输鱼汤,仍然值得一个

刚好坐到自闭位,唔洗同人尴尬撑枱脚
枱面同双人枱一样阔,好坐

可灵活转汤底同面类,猪扒同其他丸类竟然同价!
香茅猪扒麻辣米线

鱼汤值得一赞
奶白色泽同屋企靓汤不分上下
冇腥味不在话下,汤底浓陏鲜甜不 确喉。
美中不足嘅系虽然见到汤底有辣椒碎花椒粒,但就不得其味
米线

米线比唔少地方滑,但比云南食到嘅尚有点进步空间
香茅猪扒

热奶茶

跟餐奶茶,茶有少少酸。

大商场中难得嘅实惠价格,加上无得输鱼汤,仍然值得一个
2017-12-02
香茅猪扒麻辣米线