2018-04-28
系香港想食又好食又抵食既海鲜, 我马上谂起潮福今晚朋友约我系西湾河D边食饭, 我就SUGGEST食潮福, 佢都话之前食过好正, 于是我地收左工就潮福等!上到黎已经有好多寻鲜既同道开紧餐了拣好食咩后, 马上就有乳鸽上枱, 又够厚肉, 肉汁又多, 冇令人失望当然仲有潮福既招牌靓汤, 超清甜好快就有贝类大盛食啦, 包括有蚬, 花甲, 东风螺, 冇沙之余够鲜甜第一个重点出现, 就系大大只既龙虾, 轻轻一拉, 厚厚既肉就拉到出黎, 啖啖美味既肉大满足龙趸件: 厚肉鱼肉配上浓浓既骨胶源, 一个字, 补!蛏子皇: 鲜甜弹牙, 蒜蓉吊起鲜味但又唔会抢左蛏子既鲜味, 高明!鲍鱼: 大大只, 但又一D都唔韧, 又浓鲍鱼味贵妃蚌: 又系唔可以错过既海鲜, 好弹牙, 唔洗点豉油都够晒味, 必试!!!食完海鲜后就当然要进入任食环节, D丸好弹牙, 味道又好;而鸡又够晒鲜甜食左咁多海鲜同肉当然要食下D菜啦, 够晒健康食到点鲍都好, 潮福既马拉糕同埋彊油糕都一定唔可以错过的最后系底既粥系集百家精华之所在, 又绵又鲜, 个粥实在太美味, 点饱都要食晒佢!总结来说, 黎潮福食海鲜, 一定唔会令我地失望, 已经开始期待下
今晚朋友约我系西湾河D边食饭, 我就SUGGEST食潮福,
佢都话之前食过好正, 于是我地收左工就潮福等!
上到黎已经有好多寻鲜既同道开紧餐了
当然仲有潮福既招牌靓汤, 超清甜
龙趸件: 厚肉鱼肉配上浓浓既骨胶源, 一个字, 补!
鲍鱼: 大大只, 但又一D都唔韧, 又浓鲍鱼味
食左咁多海鲜同肉当然要食下D菜啦, 够晒健康
食到点鲍都好, 潮福既马拉糕同埋彊油糕都一定唔可以错过的
总结来说, 黎潮福食海鲜, 一定唔会令我地失望, 已经开始期待下次再黎食过!