2017-07-28 1070 浏览
星期四晚公司食饭,有同事推荐呢间海鲜酒家,因为佢之前食过话好食。订咗一围十六位,个个同事好期待呢间同其他有咩特别。原来南大门位于灯塔旁,可以于坐拥维港港口夜景之中边食边饮,环境极佳,果然名不虚传。食海鲜最重要系买到好嘅海鲜,之后就系有好嘅烹调技术,美和海鲜以及南大门我绝对推荐,最后的是服务质素,新认识嘅服务员燕姐等人态度甚好及美和忠嫂服务超佳,绝对有宾至如归嘅感觉。重点出场,前菜小食系出名的皮蛋酸姜,挂住影海景相,忘记相机食先,但真系好好味。第一道菜系热辣辣嘅烧鹅皇 (因有同事介绍而得到免费烧鹅一只…正!),当然又系忘记影相。之后系 (可以睇相)豉油皇海虾姜葱炒蟹避风塘濑尿虾豉椒蛏子皇蒜蓉粉丝蒸扇贝炒龙趸球红烧龙趸头腩椒盐鲜鱿辣酒花螺甜品南瓜露最后系海鲜档送嘅芒果同木瓜每人都唔驶$500,又好食价钱又大众化,个个食到饱饱,兼且赞不绝口,值得再来。

之后系 (可以睇相)
豉油皇海虾
豉油皇海虾