2017-04-21
闻说鲷鱼汤好有益,见价钱合理,就去试下!一出鲗鱼涌MTR行多5分钟就到,晚上7时左右,都仲有小小位。皇帝蟹脚海胆汤饭 $168呢个系招牌!一定要试下!上菜系用热锅加火慢慢滚热,食太慢都唔怕会变冻。鲷鱼汤做底,鱼鲜味浓,但唔会有腥味,系冇味精,同时都有阵香浓既胡椒味,好易入口,D饭煮到小小烂,可以更容易吸晒鱼汤味,赞。蟹脚切成4块,蟹肉好厚身,好新鲜,似去食自助餐果d咁,放左入个锅到本身以为会好奇怪,仲d肉冇变老!而海胆同个图一样,咁两大条,唔觉有腥味,属于新鲜!$168 合理!我仲加左带子$ 18一只,带子好大只,大过个汤匙。好想知道鲷鱼咩味,就叫左黎试下,熟左既鲷鱼好似打边炉D鱼咁,但完全冇骨,只有鱼鲜味。广岛生蚝鱼汤乌冬 $78好滑身的乌冬,生蚝有两大只,好新鲜,其实$78出面食好难食到有两大只生蚝既乌冬。烟三文鱼18两大片。小食 饺子鸡翼 ( 2 只 ) $ 38,𫗵鸡翼肉嫩,饺子一口咬,都有诚意。加$ 9转左杯冻滴漏奶茶,特饮半价,叫左杯 $ 12冻蜂蜜果园,有爆蜂蜜珠珠,几甜几滋润!食到好饱,成肚都系鱼汤...
一出鲗鱼涌MTR行多5分钟就到,晚上7时左右,都仲有小小位。 皇帝蟹脚海胆汤饭 $168
我仲加左带子$ 18一只,带子好大只,大过个汤匙。
好想知道鲷鱼咩味,就叫左黎试下,熟左既鲷鱼好似打边炉D鱼咁,但完全冇骨,只有鱼鲜味。 广岛生蚝鱼汤乌冬 $78
好滑身的乌冬,生蚝有两大只,好新鲜,其实$78出面食好难食到有两大只生蚝既乌冬。烟三文鱼18两大片。 小食 饺子鸡翼 ( 2 只 ) $ 38,𫗵鸡翼肉嫩,饺子一口咬,都有诚意。 加$ 9转左杯冻滴漏奶茶,特饮半价,叫左杯 $ 12冻蜂蜜果园,有爆蜂蜜珠珠,几甜几滋润! 食到好饱,成肚都系鱼汤...