2024-06-07 181 浏览
今日来食个早午饭成个饭餐餐牌,除咗猪手同牛腩之外,大部分都系姜葱肉片汤饭之类,可是我唔食姜葱的,又想食下菜,于是我拣咗「生菜鲮鱼球汤饭」。可是,明明餐牌系写「生菜鲮鱼球汤饭」,而且点菜单据都系打「生菜鲮鱼球汤饭」,但我点餐时佢又唔讲明冇生菜,直接帮我将生菜转咗做姜葱,直至碗鲮鱼球来到台面我先知。我食饭途中,听到坐我后面台嘅一名熟客向侍应再三表示「今日嘅猪手唔够腍」。个侍应就回应话「下次夹啲腍啲嘅俾你」。「生菜鲮鱼球汤饭餐」(根本冇生菜)$56 (豆浆+$6)味道一般,卖相一般。谂起自己身处喺一间疑似违反商品说明条例嘅餐厅,已经冇晒胃口。有5粒鲮鱼球,我食到第4粒食到馊味吐返出来。我怕系自己搞错,于是食埋剩低𠮶粒比较一下味道,确认了第4粒果然系馊咗,即使我尝试加胡椒粉也盖不了那馊味。当时系接近午饭时间,陆续有客人入来食午饭。我向其中一名侍应表示我吐出来𠮶旧鲮鱼球馊咗,佢拿拿临讲咗句「食完喇嘛」,就收走我碗野毁尸灭迹了。食物有问题,食客向餐厅反映,系希望餐厅跟进及作出改善。但系睇住呢度嘅人咁嘅态度,真系唔驶再来。我去收银处俾完钱后,便向老板娘反映返我食物嘅问题同佢员工嘅态度问题。不过我赶时
今日来食个早午饭

「生菜鲮鱼球汤饭餐」(根本冇生菜)$56 (豆浆+$6)
生菜鲮鱼球汤饭套餐

有5粒鲮鱼球,我食到第4粒食到馊味吐返出来

我去收银处俾完钱后,便向老板娘反映返我食物嘅问题同佢员工嘅态度问题。不过我赶时间走,不知道佢地有冇去check返啲食物我就走咗了。

#中伏
2024-06-04