2022-05-24
上网见到好多人试食呢个酒味burger,酒味都几香几特别,一于嚟到鲗鱼涌试一试!睇吓系咪真系咁好食!🍴威士忌双重芝士手打牛肉汉堡 $93 (7.5/10)burger都好有份量,好厚身,个口一啖系食唔晒!入面有生菜,紫椰菜,葱,蕃茄,芝士,牛肉饼,千岛酱。面包有煎香过,甜甜地,都几松软!另外有支小嘅威士忌汁,可以洒上去burger度食,一次过就洒晒落去,食落酒味一啲都唔香浓,好淡,食到酒微微苦涩味,牛肉冇牛肉味,肉质比较散同淋身,食得出自己手打,带有香浓嘅黑椒味,煎得唔干身,食落唔会太干,千岛汁蕃茄都有水份,但唔会太湿,整体感觉都有啲失望,未到好好食,但OK中上,食得出材料新鲜,同埋有心去做,但酒味真系唔够浓,就冇咩惊喜。🍴薯条 非酒精类饮品 跟餐加$18 (7.5/10)薯条即叫即炸,外脆内软,比较粗身有口感,食得出用新鲜薯仔,有薯味!🍴忌廉芝士磨菇酿鸡翼 $58 4件 (8/10)反而呢个几有惊喜!虽然鸡翼煎㶶咗,外脆内软嘅,但入面蘑菇芝士几香浓,好重芝士味,磨菇有口感,虽然酿得唔多料(鸡翼所限),但真心几好食!觉得鸡翼仲好食过burger😆推荐指数: 7.5/10整体质素都唔错,
🍴威士忌双重芝士手打牛肉汉堡 $93 (7.5/10)
🍴薯条 非酒精类饮品 跟餐加$18 (7.5/10)
🍴忌廉芝士磨菇酿鸡翼 $58 4件 (8/10)
推荐指数: 7.5/10
整体质素都唔错,不过价钱偏贵,食物质素未去到超级好食,但都算中上,每样材料都新鲜去做,想食酒味香浓嘅话就失望了!可能食平啲嘅包会开心啲,朋友食嘅炸鸡burger都几唔错!