2022-10-11
曾经荣获米芝莲推介嘅泰菜餐厅Café Siam🇹🇭继西环店后最近喺鲗鱼涌开设第二间分店🎊,新店装修用上实木设计提供室内及室外座位,加上青绿色落地玻璃采光度一流🌿。同时店员都喺亲切嘅泰国人,真系有置身泰国当地小木屋嘅感觉🛖食物方面由泰国东北大厨坐镇,保证食到正宗传统泰菜嘅风味👨🏻🍳晚市套餐价钱都唔算好贵同普通泰菜小店差唔多价钱💸港岛区嚟讲性价比算唔错!分别;2人套餐$389、4人套餐$489、6人套餐$989。🔸2人套餐 $389·青木瓜沙律青木瓜丝加入花生、辣椒、鱼露、长豆及青柠汁调味🥒甜酸比例适中带有少少微辣非常开胃!·伊森炭烧串烧(鸡肉及猪肉)鸡肉串用上蒜香芫茜咖哩等腌料调味,猪肉串就用上泰式蜜汁椰奶等腌制,两款串烧用炭火烧成肉质松软之余有少许「㶶边」焦香感觉🤤,同时配上秘制泰式酸辣汁!·暹馆大虾金边粉包蛋用上蛋网包住金边粉摆盘卖相够靓仔✨调味均匀,内里亦炒得够干身唔会太油腻,唔错!·镬炒帕查牛柳片用上大量香料、辣椒、金不换香叶调制酱汁🌶超级浓郁够晒重口味。牛柳片够软腍连其他配菜爆炒过后都非常够入味,喺一道火候十足嘅菜式☄️超推荐!·泰式飞天通菜正常菜式够惹味同时好好𩠌饭🤭🥬🔸泰式
食物方面由泰国东北大厨坐镇,保证食到正宗传统泰菜嘅风味👨🏻🍳晚市套餐价钱都唔算好贵同普通泰菜小店差唔多价钱💸 港岛区嚟讲性价比算唔错!分别;2人套餐$389、4人套餐$489、6人套餐$989。
🔸2人套餐 $389
·青木瓜沙律
·伊森炭烧串烧(鸡肉及猪肉)
·暹馆大虾金边粉包蛋
用上蛋网包住金边粉摆盘卖相够靓仔✨ 调味均匀,内里亦炒得够干身唔会太油腻,唔错!
·镬炒帕查牛柳片
·泰式飞天通菜