📍鲗鱼涌, 海街丼今日就等我继续为鲗鱼涌嘅打工仔谋福利啦 🤗话说最近喉咙太废唔食得辣,于是就开始钻研office附近日式餐厅 😌有个同事又咁啱兴起话想食滑蛋猪排饭 (我最近系咪同猪排有仇)😅所以就去海街丼午餐喇!其实我之前已经经过过呢个门口无数次但都N过门口而不入,因为餐厅门口基本上封闭,睇唔到入面 (然后潜意识就会bypass,大家又会唔会咁㗎呢?) 😚要打破习惯,最后都系靠同事带我入去......如图所见,餐厅位唔算多,但系都几「骨子」🧐我亦顺理成章叫咗滑蛋猪排饭(根据餐厅名其实叫丼比较合理,但真系太冻了......)成见事系符合商品说明条例嘅 - 滑蛋仲冒紧烟,而且真系好滑嘅,蛋浆颜色呈金黄😍猪排炸得算唔错,成个set连面豉汤加前菜85+1感到decent🤓12点半左右到都无等位,可以一试 #鲗鱼涌海光街日式午餐之选 #滑蛋猪排饭#海街丼 #鲗鱼涌 #quarrybay #øhhejfoodie
📍鲗鱼涌, 海街丼
今日就等我继续为鲗鱼涌嘅打工仔谋福利啦 🤗
所以就去海街丼午餐喇!

要打破习惯,最后都系靠同事带我入去......
如图所见,餐厅位唔算多,但系都几「骨子」🧐

12点半左右到都无等位,可以一试

#鲗鱼涌海光街日式午餐之选 #滑蛋猪排饭