2024-04-01 898 浏览
去完买野 周围揾野食 发现星期日原来鲗鱼涌好多都唔开 好难先揾到一间似样少少嘅餐厅 所以坐低左点左两个餐 泰式炒金边粉 + 香辣肉碎煎蛋饭肉碎超多 好大份 煎蛋都做到半生熟荷包蛋 不过肉碎系暖的 唔系热辣辣即炒 又唔干身 好湿 如果佢系即炒干身热辣辣我会满意多好多之后再点左一份泰式炒鸡肉金边粉,好少系香港食到咁正宗嘅Pha Thai, 茄准底味,唔系豉油底,香甜酸酸地好惹味,呢碟就真系即炒,好食!另外饮品本身好唔满意佢好细杯,味道又唔系太泰式,有少少印度拉茶d香草味,怪怪地,太细杯都好快饮哂。点知厨房煮野果位泰国啊姐走出黎问够唔够饮?唔够比多杯我,然后我就得到左两杯!无再额外收钱,好开心!唔怪之得个炒金边粉咁正宗,原来真系泰国人炒,呢个最好食!强烈要求老板个肉碎炒饭要即炒。另外室内环境有少少迫,坐得唔太舒服。不过港岛区地铺系咁上下,将就下。

点左两个餐 泰式炒金边粉 + 香辣肉碎煎蛋饭
肉碎超多 好大份 煎蛋都做到半生熟荷包蛋

唔怪之得个炒金边粉咁正宗,原来真系泰国人炒,呢个最好食!

强烈要求老板个肉碎炒饭要即炒。

另外室内环境有少少迫,坐得唔太舒服。
不过港岛区地铺系咁上下,将就下。