2024-06-19
因为工作关系,小妹与其他Team同事,比较少机会同一时间在写字楼见面,一有机会便会相约一同食午餐,就好似昨天一样!昨天系相隔两个多礼拜再一次返office🤭,前几日已经WhatsApp 问边几位会一齐食晏,好开心😁原本谂住去新开的餐厅,可惜去到太多人等位,唯有行前两步嚟到CAMPSITE~门口已有午餐餐牌及价钱,但居然三个人三对眼都系睇唔到🤣🤣,入座后发现「咦同头先果张餐牌系一样架,哗😳价钱原来写喺菜名下边,咁细只字鬼留意到咩😂😂」小妹三人同时比午餐餐牌封面吸引🤩,所以叫埋一样《Campfire Steak n Fries 营火牛扒薯条》,两份五成、一份七成,午餐附餐包沙律、是日餐汤及咖啡或茶,小妹自订了Campsite 为贵价午餐🥹,好彩一年先帮衬一次啫☺️▫️餐包沙律:脆脆小型多士🍞配酸尾尾沙律🥗▫️是日餐汤:好似系菇菇薯仔汤🤔香滑美味😋▫️牛扒薯条:~~~牛扒🥩份量唔细,五成熟刚刚好,牛味亦好香;薯条炸得香脆可口,细胃同事食晒啲薯条,留返一小件牛扒食唔落😂佢话因为食咗块多士太饱🤣▪️餐饮:冻柠茶+冻柠茶+热Long Black 话说⋯小妹座位近窗口,初初饮汤锯扒时都无特别,食到咁上下被太阳
▫️餐包沙律:脆脆小型多士🍞配酸尾尾沙律🥗
▫️是日餐汤:好似系菇菇薯仔汤🤔香滑美味😋
▫️牛扒薯条:
▪️餐饮:冻柠茶+冻柠茶+热Long Black
话说⋯小妹座位近窗口,初初饮汤锯扒时都无特别,食到咁上下被太阳光晒住手髀,令小妹觉得自己真系去咗露营😂,再睇住对座同事比太阳晒住及饮住热咖啡,小妹便觉得更热了~