2023-02-01
📍鲗鱼涌, Foodbox喺鲗鱼涌返工嘅朋友大家好🚨今日想介绍嘅系位于海光街嘅韩国菜Foodbox。咁作为鲗鱼涌嘅「食街」,其实海光街都大大话话有2-3间韩国菜,点解我特别要highlight呢间呢?因为佢嘅辣豆腐海鲜锅真系特别出色🧑🏻🍳话说最近都终于有寒意,就真系会特别 crave 辣嘢同汤。我都试过呢条街上面嘅其他韩式餐厅,但系完全做唔到咁足料 - 又鱿鱼又青口又劲多嘢......基本上食完系大大大满足,开心到一个点☺️我就唔系好叻,食唔到好辣,呢个程度啱啱好🫣豆腐份量都好多,好似一直食一直食都仲有😝另外一个重点系呢间餐厅唔算好多人,有时如果12:15pm左右嚟都唔使排队😉🔔但系要留意呢间餐厅人齐先可以入座#鲗鱼涌足料韩式辣豆腐海鲜锅 #Foodbox#韩式辣豆腐海鲜锅 #鲗鱼涌 #QuarryBay #ohhejfoodie
喺鲗鱼涌返工嘅朋友大家好🚨
🔔但系要留意呢间餐厅人齐先可以入座