位于太古坊濠丰大厦2楼嘅The Sixteenth📍并唔系好似一般嘅餐厅咁开系商场🏬如果唔系朋友带我去💁🏻‍♀️我都唔会发现到呢一间隐世餐厅🍴The Sixteenth无论食物、环境、服务都一流绝对系大家gathering嘅好去处💯🥳 Grande Taglibre 首先就会有各款冷盘嘅头盘😋,而且款式都好多,有各种火腿、芝士,不过我最钟意都系义大利式嘅生牛肉,口感嫩滑又好有牛肉味😍Burrata Classica另外当然唔少得最经典嘅水牛芝士配上蕃茄啦,呢个配搭真系无敌🤤Decadent Prawn Cocktail呢一款前菜嘅卖相已经好特别,好似一杯cocktail嘅卖相,最正系虾肉又大只又爽口🦐Tagliata Di Manzo主菜当然拣我最爱嘅和牛🥩,拣左五成熟啱啱好,口感都几细嫩,而且牛扒都好肥美好有油香味😝Chesse Wheel Al Tartofu呢一款主菜同样都系大受欢迎🍝,新鲜黑松露同埋即磨芝士,芝士同黑松露味道都系超级浓郁架🤩Grand Dessert Platter 甜品都好丰富🍰🍧🍈,有水果拼盘、朱古力蛋糕同雪糕,特别欣赏呢度嘅朱古力蛋糕朱古力极度浓郁🍫Unic
位于太古坊濠丰大厦2楼嘅The Sixteenth📍

Tagliata Di Manzo

Chesse Wheel Al Tartofu

Grand Dessert Platter

Unicorn Tamer
卖相超级可爱🦄,真系一只独角兽嘅外型,而且味道都比较甜,唔钟意太重酒味嘅可以拣呢杯😻

Red Feathers
呢一杯嘅卖相都好精致🦩,而且加左好多款水果汁都好易入口😜