2023-02-22
🤍💜💛饮酒定叹咖啡?🍹Why not both? 之前喺西贡分店叹过咖啡,真心觉得几好😆今次嚟到鲗鱼涌分店,嗌啲不一样嘅🤭🧡蒜香鲜虾手工意大利粉🧡 $98意粉上有5只鲜虾🦐大大只好爽嫩,手工意粉为阔条面,份量适中🍝蒜香嘅味道遍布喺每条面上,味道丰富,惹味诱人!🧄🤎脆炸黑蒜沙律酱薯条🤎 $58平时比较少食黑蒜沙律酱,一于嗌嚟try try!薯条系即叫即炸,偏粗嘅薯条口感满分!🍟沾上黑蒜沙律酱,香口又带微微酸甜感觉,越食越开胃!❤️Signature Tea Rosé❤️ $50依杯花茶味道好丰富,有玫瑰🌹、荔枝、红莓味!整体酸酸甜甜,又有花香🍹荔枝嘅香甜会慢慢渗出,仲好解腻添!💙Around The World💙 $108今次嚟就系为咗依杯cocktail,为咗可以靓靓打卡😏蓝色嘅饮品,用地球仪盛载住🌍,仲有行李箱🧳等等做道具!酒底用咗Gin酒,唔会太强烈🍸当中加入咗Caramel,Cauracao,Lemon,Soda Water🫶🏻味道有层次,清爽得嚟又有焦糖香甜味,易入口又啱打卡!依度嘅环境粉粉嫩嫩,饮品卖相又IG-able,真系好啱打卡🤭食物价钱合理,咖啡类仲有其他选择,下次再嚟先!
饮酒定叹咖啡?🍹
🧡蒜香鲜虾手工意大利粉🧡 $98
🤎脆炸黑蒜沙律酱薯条🤎 $58
❤️Signature Tea Rosé❤️ $50
💙Around The World💙 $108
依度嘅环境粉粉嫩嫩,饮品卖相又IG-able,真系好啱打卡🤭食物价钱合理,咖啡类仲有其他选择,下次再嚟先!BTW记得save post,方便向店员查询有关餐点啦❣️
📍NN Coffee & Gin
📍鲗鱼涌英皇道1001号11楼1号舖