2017-05-16
鱼汤汤饭不是新鲜事, 但真系未食过好似今次咁, 极足料之余又极豪华既鱼汤汤饭!! 位于鲗鱼涌的鲷鱼鱼汤专门店~ 绝对令人一试难忘! 主打其人气鲷鱼鱼汤, 奶白色的新鲜鱼汤, 入味又鲜浓, 不加味精! 健康有营养, 怪不得平日都100%入座率~~ 日式风格门口~ 入到去都好日本风, 除了2-4人台外, 最内仲有大台架! 超多人来吃东西呢, 由我们入座到离座, 都是满满的状态!! 就知佢真系好受欢迎~~~ MENU, 除了主打的鱼汤汤饭之外, 仲有汤乌冬、拉面、定食, 小吃等等! 选择都好多, 仲要样样都好吸引添! 我们第一次来, 当然要试左必吃之选先啦! 就系用上豪华食材的汤饭~~ 皇帝蟹脚海胆汤饭 $168 跟图片100%相符!!!! 有图有真相!!! 个海胆真系好大片~~~~~ 皇帝蟹脚也是非常大份同新鲜, 蟹肉可以一丝丝拉起, 非常鲜味! 旁边仲有鱼糕、木耳丝等配菜, 绝不吝啬呀! 加上奶白色既浓味鲷鱼汤, 真系好鬼正呀!!!!! 同埋, 佢系用铁锅上, 底下仲有蜡烛KEEP住温热, 吃到最尾都是热的! 鲍鱼花胶鱼肚鱼汤乌冬 $138 女生的人气养生之选呀!!!! 我
但真系未食过好似今次咁, 极足料之余又极豪华既鱼汤汤饭!!
位于鲗鱼涌的鲷鱼鱼汤专门店~
绝对令人一试难忘!
健康有营养, 怪不得平日都100%入座率~~
日式风格门口~
入到去都好日本风, 除了2-4人台外, 最内仲有大台架!
超多人来吃东西呢, 由我们入座到离座, 都是满满的状态!!
就知佢真系好受欢迎~~~
选择都好多, 仲要样样都好吸引添!
我们第一次来, 当然要试左必吃之选先啦!
就系用上豪华食材的汤饭~~
跟图片100%相符!!!! 有图有真相!!!
个海胆真系好大片~~~~~
蟹肉可以一丝丝拉起, 非常鲜味!
旁边仲有鱼糕、木耳丝等配菜, 绝不吝啬呀!
加上奶白色既浓味鲷鱼汤, 真系好鬼正呀!!!!!
同埋, 佢系用铁锅上, 底下仲有蜡烛KEEP住温热,
吃到最尾都是热的!
女生的人气养生之选呀!!!!
我身为大肚婆, 当然知道花胶鱼肚好养胎,
但自己唔想煮花胶, 又要等又要浸水又要发,
我就会选鲷鱼既呢一款乌冬!
皮肤都可以滑一滑呀!
鲍鱼也比想像中的大只, 鱼肚吸了大量汤水, 好好味!!
鱼汤一D都唔腥, 非常健康!
强烈推介~~~
饺子鸡翼 $38
鸡翼去骨, 入便酿了饺子料, 再拎去煎香,
非常好吃!!
记得要早点下单, 因为会好快卖晒XD
果日我地食紧时, 另一台客想点已经卖完了!
薄切猪扒, 炸得金黄香脆, 点上沙律酱, 就变成美味的小吃!!
我们真系将成碗汤饮晒!!!
不加味精, 100%足料鲷鱼汤, 无理由唔饮晒佢~~ XDXD
一定会再来开饭~~