2024-01-12
📍鲣乌冬//观塘//▫味噌焗鲭鱼 鲣鱼汤豆乳乌冬 ▫骨付鸡 月见乌冬 ————————————▫味噌焗鲭鱼 鲣鱼汤豆乳乌冬 $86▫骨付鸡 月见乌冬 $92味噌焗鲭鱼同骨付鸡都好出色 好好味 但个人黎讲钟意骨付鸡多啲 骨付鸡好大旧 出面脆脆地 里面啲肉好嫩 味噌焗鲭鱼食嘅时候虽然冻咗 但系都好嫩好好味 (๑>◡<๑) 不过最紧要小心啲骨~两个乌冬黎讲 我比较钟意食鲣鱼汤豆乳乌冬 汤底好浓郁 面条又挂汤 好钟意 饮完个汤都唔会成个口腔觉得好咸好多调味料 ٩(๑❛ᴗ❛๑)۶ 而月见乌冬稍为觉得味道唔系好够 所以就自己加啲七味粉 另外仲会钟意将只蛋拎去另一个碗 乌冬捞蛋浆咁样食 (о´∀`о)最后乌冬好烟韧好弹牙 好满足~评价:8.5/10️ ▪两个乌冬都好出色,有机会会再去食!仲见到佢有一个蕃茄冻汤乌冬同黑松露奶油乌冬好似都几吸引(´∀`)
▫味噌焗鲭鱼 鲣鱼汤豆乳乌冬
▫骨付鸡 月见乌冬