2018-04-27 51 浏览
餐厅空间感十足,设计精简,坐得好舒服。墙上挂上日本画,为食客带嚟日本风。大鳗鱼饭加乌冬 鳗鱼份量充足,肉质嫩滑,配以鳗鱼酱汁,入口即溶。 小弟对腥味好敏感,食鳗鱼最怕食到腥味,呢个鳗鱼饭感受唔到。乌冬系特制嘅海藻乌冬,线色一点点,几特别。新日本白烧鳗鱼定食如果想尝试到鳗鱼本身嘅鲜味,一定要试呢个白烧鳗鱼。因为冇用浓厚嘅鳗鱼酱汁,所以可以食到鳗鱼应有嘅味道。 定食仲配有:日本芥末酱油 、日本柚子酱油 、盐、鳗鱼酱汁,任君选择,一鱼四食。抹茶卷 ,黑芝麻卷 蛋糕松软,入口有层次。而且唔会太甜,好啱我口味。日本草莓班戟只有黄埔分店有嘅独特甜品,用上日本草莓制作而成。 班戟好松软, 弹性十足,配上雪糕同布丁,入口即感受到三种滋味互相碰撞。碟傍嘅心形伴碟,可见师傅嘅心思。抹茶红豆用上日本红豆,友人话好饮,小弟觉得略甜。日本草莓沙冰 用上日本草莓, 坊间好少见。沙冰够幼,易吸吮,微甜,好啱我。

大鳗鱼饭加乌冬

新日本白烧鳗鱼定食

抹茶卷 ,黑芝麻卷
蛋糕松软,入口有层次。而且唔会太甜,好啱我口味。

日本草莓班戟

抹茶红豆
用上日本红豆,友人话好饮,小弟觉得略甜。

日本草莓沙冰