2019-07-02 516 浏览
啱啱去完名古屋旅行, 好挂住当地既鳗鱼饭, 好好味!见到呢间鳗鱼饭专门店, 标榜以顶级备长炭烧烘, 满心期待尊登排队去食, 结果令人十分失望 !首先, 餐厅采用排队制, 唔系拎飞, 都无所谓, 一早预左要排队, 反而见到人龙比想像少, 重有d开心。等左十几分钟, 问题嚟啦, 店内明明大把位, 但都无安排人入座, 唔知系人手唔够还是有心造势呢 ? 等到开始有人唔耐烦查问, 店员才陆续安排入座, 呢个安排真的很差 !!Menu  清一色鳗鱼饭, 一目了然, 价钱合理,相比日本平一截。等左一阵,期待以久既鳗鱼饭终于上枱, 卖相当然不及日本精致, 不过最令人失望既系—味道!烧烘既鳗鱼, 理应香味四溢, 表皮烤得微焦, 微微酥脆, 且带有炭香味... 但在这里通通吃不到。此外, 这里既鳗鱼亦较多幼骨, 肉质散我自问都唔算大食, 但食完呢个饭都只系刚刚够饱, 饭既份量比预期还少。作为一间鳗鱼饭专门店,这样质素令人失望!
啱啱去完名古屋旅行, 好挂住当地既鳗鱼饭, 好好味!

此外, 这里既鳗鱼亦较多幼骨, 肉质散

作为一间鳗鱼饭专门店,这样质素令人失望!
2019-06-08