2019-04-27
系大埔八号花园既一间小铺,揾到我食过最好食既意粉。呢间餐厅地方唔大,坐得都好迫,都因为厨房系半开放式关系,有时炒啲野食会好攻鼻攻到坐出面既食客打乞痴。不过佢食物好食程度同价钱绝对系值得!我最钟意食佢既墨鱼汁海鲜炒意粉!首先,我系第一次食到弹牙既意粉,系超级好食!平时好少会钟意食意粉,因为一咬道断又或者林晒咁,但佢系煮到好似乌冬咁弹牙真系未系第到食过。另外,佢个墨汁都好出色,唔系净系得个黑色,而系真系好香浓既墨汁味,比起专做意粉既果间屋做得更好食。讲完意粉同汁,佢既海鲜亦十分值得一赞,布几粒好大同煎香咗既带子,鲜甜爽口,仲有两只大虾都系煎香咗既,再加啲鱿鱼圈,就成为我最爱既墨汁意粉,先系$76, 真系劲抵食!其次有XO酱海鲜炒饭,都一样有煎到金黄色香一香既带子同大虾。XO酱有啲辣,食起黎好惹味,粒粒饭都金黄焦香,系一个好出色既炒饭,落足料够晒味。汉堡方面我觉得烧鸡同软壳蟹最好食,反而牛一般因为唔够juicy。软壳蟹炸得几好,因为仲食到肉同有汁唔会太干。烧鸡就辣既所以好惹味。呢间小店真系好出色,食物质素完全同佢既价钱唔相乎,如果佢唔系开系呢到我谂佢收返200蚊个set 都合理。如果一人叫一
呢间小店真系好出色,食物质素完全同佢既价钱唔相乎,如果佢唔系开系呢到我谂佢收返200蚊个set 都合理。如果一人叫一个set 埋单100蚊有找,而为食既我地通常黎都两个人三个set 咁叫哈哈。佢啲野饮都唔错,叫set 可以加钱/半价换购。食够200蚊仲有free parking好方便。除咗地方迫啲真系完美呀呢间餐厅!