2017-10-12 225 浏览
之前实在太忙,好耐冇写过食评,但最近都同朋友去试左D唔错的餐厅,都系时候要分享下不同美食~话说朋友见到鸟华亭有咁多好评,身为拉面控的朋友就拉埋我专登去左湾仔试啦。餐厅坐位唔多,但好彩系平日夜晚去,所以客人都唔多,唔需要等位。辛辣鸡白汤拉面 - 虽然叫左小辣,但其实都真系偏辣下,而且都真系抢左鸡白汤的鲜味,建议都系叫返原本的鸡白汤拉面会好D。特盛鸡白汤拉面 - 真系咩配料都有,特别系溏心蛋同炸莲藉片真系唔错,鸡叉烧都好味,最重要系个汤底同拉面面质真系相当出色。食完两个拉面之后发,最终叫多左个叉烧饭,用量新鲜,不过清淡左少少,配埋辣芽菜就好D。整体而言,拉面质素真系相当唔错,而且价钱都算合理,只系分量只系刚刚好到喉唔到肺,不过都系值得推荐的。
辛辣鸡白汤拉面
特盛鸡白汤拉面