2020-02-09
经过上环呢间妈咪鸡蛋仔,闻到啲蛋香,实在忍唔住要黎食番底。呢度有啲期间限定款色,我今日就拣左牛油果朱古力($34),另外拣左凤凰卷($35)。牛油果朱古力($34),牛油果粒都几多架,连埋鸡蛋仔一齐咬落去,都有少少爆浆效果。牛油果同朱古力呢个配搭几新颖,但因为朱古力唔系太重,所以两样嘢唔会唔夹,到最后都觉得几平衡。反观凤凰卷又几特别,可能因为凤凰卷本身就系蛋香重,同鸡蛋仔本身嘅材料相近,再加上紫菜仲有啲肉松,同埋咸咸地嘅调味,都真系几正!原来呢度啲饮品都几抵饮,而且配搭都几新颖,唔用珍珠而系用芒果蒟蒻,仲有豆腐花!咁特别,当然要试下。饮品就拣左冻咖啡加芒果蒟蒻($22+8),仲有宇治抹茶牛乳豆花($30)。豆腐花系成砖山水豆腐花系入面架。抹茶味都几够,奶味则较淡,叫左少甜,啱啱好!
牛油果朱古力($34),牛油果粒都几多架,连埋鸡蛋仔一齐咬落去,都有少少爆浆效果。 牛油果同朱古力呢个配搭几新颖,但因为朱古力唔系太重,所以两样嘢唔会唔夹,到最后都觉得几平衡。
原来呢度啲饮品都几抵饮,而且配搭都几新颖,唔用珍珠而系用芒果蒟蒻,仲有豆腐花! 咁特别,当然要试下。饮品就拣左冻咖啡加芒果蒟蒻($22+8),仲有宇治抹茶牛乳豆花($30)。豆腐花系成砖山水豆腐花系入面架。抹茶味都几够,奶味则较淡,叫左少甜,啱啱好!