2023-04-26
茶木相信大部份既香港人🇭🇰都食过嫁啦!今期「茶木」推岀左「凤梨般的夏天」有一系列既食品同饮品黎迎接夏天⛱️凤梨🍍系台湾最出名最具代表性既水果之一热爱凤梨🍍既我,为大家食下先🥰🔸蜜汁烧猪小腿配火炙金钻凤梨🍍有4大块菠萝,猪小腿都有4大件,甜甜地,猪小腿整到好淋呀👍🏻🔸金钻凤梨水果茶🍓呢个水果茶有好多款茶底比我地自己选择,我就拣咗蜜香小红茶,入面仲有好多水果Tim呀!茶壶🫖上有一块半烧过既菠萝👍🏻好特别🔸金钻凤梨蝶豆花柑桔🍊打卡一流既蝶豆花,颜色丰富,原本蝶豆花系无味,但加上柑桔带点甜👍🏻🔸古早杏鲍三杯鸡🐣配白饭🍚好特别呀!佢个三杯鸡系用个炉仔上嫁,下层仲点紧个蜡烛仔嫁!可以keep住个温度,食到最尾都系热既!鸡都比较滑👍🏻味道适中👍🏻👍🏻🔸黄金盐酥鸡性价比高既盐酥鸡,跟餐加$22就有半份,唔好以为半份好少,2但人食每人小小都足够啦!🔸自家制台式烤香肠台式烤肠真系超好食😋跟餐就好低食啦!甜甜地,食完感觉好似去左台湾了🔸上汤樱花虾娃娃菜今咁多肉类一定要食返个菜,跟餐叫左个娃娃菜👍🏻好入味,仲有d虾米仔系到🔸精选可颂窝夫🧇呢个窝夫可以话系牛角包Max埋既窝夫黎,口感松脆,再配上朱古力酱,简单又好
凤梨🍍系台湾最出名最具代表性既水果之一
热爱凤梨🍍既我,为大家食下先🥰
🔸蜜汁烧猪小腿配火炙金钻凤梨🍍
🔸金钻凤梨水果茶🍓
🔸金钻凤梨蝶豆花柑桔🍊
🔸古早杏鲍三杯鸡🐣配白饭🍚
🔸黄金盐酥鸡
🔸自家制台式烤香肠
🔸上汤樱花虾娃娃菜
🔸精选可颂窝夫🧇
呢个窝夫可以话系牛角包Max埋既窝夫黎,口感松脆,再配上朱古力酱,简单又好味
想食既你地快d去啦!
茶木有好多分店嫁,总有一间系你附近