2020-02-04
美琪bb开咗餐厅,要去试下先😛😛个饺子好吸引,个名都好特别,叫沧海遗珠 ($38) 饺子好大只好新鲜,菜同肉嘅比例做得好好,个皮食落都有少少咬口,唔会觉得太厚或者太薄,最紧要系新鲜同埋个汤底都唔错。乘风破浪盐酥鸡 ($45)小食拣咗盐酥鸡,炸得好香,但系炸粉比例有少少多,另外如果鸡肉可以整得嫩少少就更加好凤梨虾球 ($88) 呢个系招牌菜,的确做得好出色😆👌🏻 虾好大只食落好弹牙!然后个酱系类似沙律酱,同炸虾一齐食系完美配搭!旁边仲有少少炒菠萝,酸酸甜甜十分开胃🤪最后都系决定叫返一样淀粉类食物😛花雕嫩鸡麻香拌面 ($62) 呢个鸡肉就做到好嫩,酒味唔会太重。反而最钟意系佢个拌面,好重麻油味得来亦都好麻辣,系越食越辣,够晒惹味!