2010-03-22 45 浏览
特登系睇DUO之前黎呢度食D野先,一黎到唔驶等位,即刻有,LUCKY*** 迟我少少黎既之后都要系出面等一阵啦。小笼包一笼四只,我唔想 4 只都系小笼包,阿姐超好人话可以鸳鸯蒸俾我,两只小笼包两只素饺,真系即叫即蒸架,所以出黎绝对热辣辣,唔驶担心。另外再叫左一个菜肉包加一杯热豆浆。蒸既食物系要等耐少少,连热豆浆都好耐㖞,唔通都系要慢慢整热佢?相反菜肉包就好快到,应该系焗住,所以出到黎唔够热,只系微暖。由于佢只系微暖,所以个皮硬左少少,唔够软熟。不过我好钟意佢个馅呀,好好味,菜同肉比例刚好,超香菜味,有肉汁,不过系去到最后先有少少,如果再多D就好味啦。之后再黎鸳鸯包点,素饺好好好好味,觉得最好味系呢个。个皮好薄又有少少烟靱咁,一D都唔会太淡。入面系白菜冬菇木耳等,食到好浓既白菜味,一D都唔会淡,我觉得呢个好好食。小笼包都OK,有一件会散,但另一件好完整无缺放左入口。皮薄馅都足,肉馅够多而且又够香,汤汁都OK,最怕咬一口就流哂出黎,食都食唔到,哈哈! 不过都系素饺好味D。=P最后豆浆微甜,没什么豆味,不过有时都唔好要求太多,总之系唔难饮的。个人觉得热应该会好过冻的。下次一定会返黎食素饺。=

最后豆浆微甜,没什么豆味,不过有时都唔好要求太多,总之系唔难饮的。个人觉得热应该会好过冻的。下次一定会返黎食素饺。=)
豆浆
小笼包+素饺
菜肉包,个馅好味
$21.5 (晚餐)
小笼包+素饺