2023-04-05
呢间餐厅应该起码去左三次,前几日放假出完街都返嚟铜锣湾食佢太极鸳鸯鱼 $388一半系酸菜鱼,另一半系水煮鱼,两款辣度都有得选择,我地就拣咗小辣,食落真系啱啱好唔会太辣酸菜鱼又够酸度越食越开胃,配料仲有我最爱嘅莴笋,而水煮鱼够麻香,配料仲有莲藕,不论系配料定系鱼块(呢度嘅鱼真系冇骨又冇鱼腥味)都入晒味,份量好足料最正一定系碗底仲有宽粉,白饭都唔使嗌🤣炸馒头 $58上枱形式可以用霸气黎形容😂架船仲要有烟出岩哂打卡‼️炸馒头外面炸到好脆身,但系入面一样好软熟好松软,食落唔会觉得好油腻,识食嘅一定系点到每一面馒头都充满炼奶甘食黑糖脆炸糍粑 $58讲到川菜又点少得糍粑先🤭炸得外皮香脆,咬落烟韧软糯,加上黑糖同埋黄豆粉甜甜的♥ 洛神花茶 $48消腻之选,而且酸酸甜甜10分开胃♥ 冰凉椰汁冰 $38椰汁味略有点淡,但食辣嘢解渴
太极鸳鸯鱼 $388
炸馒头 $58
黑糖脆炸糍粑 $58
♥ 洛神花茶 $48
消腻之选,而且酸酸甜甜10分开胃
♥ 冰凉椰汁冰 $38
椰汁味略有点淡,但食辣嘢解渴