铜锣湾希云街有好多好有个性嘅小店,其中呢间好抢眼嘅汉堡包店「P.B.S. Premium Burger & Sandwich」,俾佢彩色嘅霓虹招牌吸引住,今晚上日文堂前就喺度食返餐先。【鸭肝和牛汉堡】唔似得某连锁快餐店咁餐牌图片同实物差好远,呢个鸭肝和牛汉堡上到枱同图片一样咁精彩,个包高到一口一定咬唔晒!黑色嘅面包好松软好新鲜。和牛汉堡厚厚嘅一块,一咬爆晒啲肉汁出嚟,牛肉味亦好浓。煎到表面微微焦香嘅鸭肝外脆内软,鸭肝嘅油香同和牛嘅味道好夹!配埋炒到软晒嘅洋葱同新鲜夹脆嘅生菜,超级好食!!【芝士薯条】加20蚊就可以加配芝士薯条,薯条上面加咗芝士粉,仲配住芝士酱。整体芝士味唔算好够,但呢个价钱嚟讲已经超值。【下午茶 迷你和牛汉堡】我哋未够6点入座,仲可以叫到下午茶,呢个套餐好抵食,$78有迷你汉堡、两款小食同两个马卡龙,仲送埋饭品。水牛城炸鸡粒外脆内嫩,点埋个酱汁食好惹味。拉丝芝士条真系劲拉丝,好食。【四式芝士火腿三文治】我分咗啲老婆个下午茶嚟食,佢唔够饱再叫多份三文治一人一半。「芝士火腿」以为系普通嘢?咁就错喇~呢个四式芝士真系数得出佢有四款芝士,其中蓝芝士嘅味道真系好出色,配埋火腿真系

【鸭肝和牛汉堡】

【芝士薯条】

【下午茶 迷你和牛汉堡】

【四式芝士火腿三文治】
我分咗啲老婆个下午茶嚟食,佢唔够饱再叫多份三文治一人一半。「芝士火腿」以为系普通嘢?咁就错喇~呢个四式芝士真系数得出佢有四款芝士,其中蓝芝士嘅味道真系好出色,配埋火腿真系好正!

店细细但布置好精致,亦坐得舒适,加埋美味嘅汉堡同啤酒,为新一个学期嘅日文堂打打气!
鸭肝和牛汉堡
芝士薯条(加配)
2021-06-16