2021-11-09
呢度嘅brunch 几新颖 Menu主要有5款菜式配bagel / 配brioche/rustic bread , 除咗包类,仲有pasta 可以拣(最后张相有menu)Bagel 有原味/芝士/芝麻(如果有黑芝麻/茶味会吸引啲🤣)烧鸭胸配芝士bagel $96卖相非常丰盛鸭胸厚身,肉质够软腍+有咬口,无筋,点埋个酱几好食😋其他配料有沙律菜,芦笋,煎蛋同埋薯蓉~ 味道正常芝士bagel 系分开摆, 黎到已切开一半, 中间有加蒜蓉焗过。可惜bagel唔够烟韧,食落似蒜茸包不过呢个brunch有齐哂蛋白质,淀粉质,而且多菜少肉,很均衡很健康的感觉😗够饱French Omelette (with brioche) $96卖相很好, 但味道一般旁边配料相对冇上面果个咁多, 但蛋饼入面其实都有烟肉,黄椒红椒,免治猪肉。食到底蒜蓉味几浓..不过个包真系无特别😂Flat white $40 男朋友话ok, 我觉得一般,只奶有少少苏(?)总括菜式系有心思,有别于一般cafe嘅brunch但如果你系为咗bagel 而嚟嘅话, 咁你应该会好失望🙍🏻因为口感唔够chewy,比较似普通面包.. 而且只得三款B
烧鸭胸配芝士bagel $96
卖相非常丰盛
鸭胸厚身,肉质够软腍+有咬口,无筋,点埋个酱几好食😋
其他配料有沙律菜,芦笋,煎蛋同埋薯蓉~ 味道正常
卖相很好, 但味道一般
Flat white $40
男朋友话ok, 我觉得一般,只奶有少少苏(?)
总括
菜式系有心思,有别于一般cafe嘅brunch
但如果你系为咗bagel 而嚟嘅话, 咁你应该会好失望🙍🏻因为口感唔够chewy,比较似普通面包.. 而且只得三款Basic口味, 唔够吸引。如果你系想食一餐丰富嘅brunch, 应该会好满意👍🏼