餐厅: 宜家家居餐廳及咖啡室
资讯:

2013-11-28 494 浏览
得间无事去吓宜家家私食嘢系要既. 因为我已经爱上佢既肉丸同佢个汁!今次咁啱要去宜家家私买嘢, 又点会错过我同肉丸既小聚片刻~ 鸭胸苋菜巻配香草忌廉汁 $26做紧特价, 点都要试试佢啦, 加上我鬼咁肚饿, 几粒肉丸边度够! 可惜, 真系麻麻地鸭胸有啲干, 亦唔香, 食埋皮都冇乜味, 只系得个咸味.. 苋菜亦冇乜苋菜既味, 要狂点汁先食得哂.. 但配菜粒薯仔好好食, 好想知佢点煮到咁烟韧!个汁唔差既, 都有啲香草味, 但唔算好香~下次唔会再叫~ 瑞典肉丸  $10大爱!! 最钟意既系佢个Gravy加埋Cranberry Sauce, 好有圣诞节食火鸡既感觉! 佢个汁我可以"饮"!*冇错, 系有啲变态, 浓味怪是也..  咖啡 $7 (任饮)咁平, 仲要任饮, 想点先~不过讲真, 质数一般啦.. 唔够浓, 亦冇热既奶提供. 但7蚊咁平, 够哂抵啦!需要咖啡因既朋友, 唔驶考虑, 一定饮!*饭后冇杯咖啡, 点得架~ XD虽然佢啲嘢未必样样都咁好食, 但咁既价钱有咁既质数, 我唔俾赞可以俾咩?!几时再去好呢? 嘻嘻!
得间无事去吓宜家家私食嘢系要既.
因为我已经爱上佢既肉丸同佢个汁!

今次咁啱要去宜家家私买嘢,
又点会错过我同肉丸既小聚片刻~
鸭胸苋菜巻配香草忌廉汁
 鸭胸苋菜巻配香草忌廉汁 $26
做紧特价, 点都要试试佢啦,
加上我鬼咁肚饿, 几粒肉丸边度够!
可惜, 真系麻麻地
鸭胸有啲干, 亦唔香, 食埋皮都冇乜味, 只系得个咸味..
苋菜亦冇乜苋菜既味, 要狂点汁先食得哂..
但配菜粒薯仔好好食, 好想知佢点煮到咁烟韧!
个汁唔差既, 都有啲香草味, 但唔算好香~
下次唔会再叫~
瑞典肉丸
 瑞典肉丸  $10
大爱!!
好有圣诞节食火鸡既感觉! 佢个汁我可以"饮"!
*冇错, 系有啲变态, 浓味怪是也..
咖啡
 咖啡
$7 (任饮)
咁平, 仲要任饮, 想点先~
不过讲真, 质数一般啦..
唔够浓, 亦冇热既奶提供.
但7蚊咁平, 够哂抵啦!
需要咖啡因既朋友, 唔驶考虑, 一定饮!
*饭后冇杯咖啡, 点得架~ XD

虽然佢啲嘢未必样样都咁好食,
但咁既价钱有咁既质数, 我唔俾赞可以俾咩?!

几时再去好呢? 嘻嘻!

2013-11-27
瑞典肉丸