2022-08-01
蟹点 (鸭脷洲) 南区嘅朋友仔好幸福!街市嘅餐厅都可以咁有惊喜!呢一间餐厅系位于鸭脷洲街市楼上 如果揸车嘅朋友食完仲可以免费泊车添🫶🏻 如果搭地铁都非常方便!餐牌种类非常之多 而且非常适合一大班人一齐食饭!招牌白胡椒蟹 系用铁板上的 见到都好吸引不过今次冇点到🫠▫️咖喱软壳蟹(3只) $168性价比极高 咖喱汁用嚟捞饭或者配蒜蓉包/薄饼都非常好味!重点系非常惹味 一啲都唔辣!▫️招牌脆皮咕噜肉 $88呢个价钱真系好抵食 而且分量十足 甜甜酸酸都非常脆口!另外仲有少少菠萝做 side dish so yummy!!▫️金沙鲜鱿 $108呢个都答应我一定要叫!因为真系好好食!好香脆 食到停唔到口😵💫▫️泰式串烧 莲藕马蹄煎肉饼有对比之下 呢两款就麻麻哋 建议大家可以试吓其他嘢!▫️饮品方面 椰青 芒果沙冰两款都好推荐!椰青大大个 饮极都仲有🫶🏻📍 蟹点 (鸭脷洲)鸭脷洲鸭脷洲桥道322号西邨街市1楼
▫️咖喱软壳蟹(3只) $168
▫️招牌脆皮咕噜肉 $88
呢个价钱真系好抵食 而且分量十足 甜甜酸酸都非常脆口!
▫️金沙鲜鱿 $108
▫️泰式串烧 莲藕马蹄煎肉饼
有对比之下 呢两款就麻麻哋 建议大家可以试吓其他嘢!
▫️饮品方面 椰青 芒果沙冰
两款都好推荐!椰青大大个 饮极都仲有🫶🏻
📍 蟹点 (鸭脷洲)
鸭脷洲鸭脷洲桥道322号西邨街市1楼