2023-03-13 443 浏览
今次同朋友嚟到鸭脷洲呢边lunch,餐厅以半开放式装修设计,环境感觉有种外国feel,佢地嘅窝夫系用法国酵母制作,食物方面主打列日窝夫,所以今次拣咗几款黎试试,Morning FC醒神炸鸡:咸味窝夫有口感,配料有茄汁焗豆,香草炸鸡胸肉大大块皮脆肉嫩,配埋芝士邪恶又好味Crab & Avocado Waffle Toasties蟹肉牛油果窝夫多士:迷你窝夫,一啖一旧好有质感,香脆可口,蟹肉味浓配以牛油果口感丰富creamy,The Truth朱古力真相:甜窝夫有比利时朱古力粒配新鲜香蕉,淋上自家制黑朱古力酱,喜爱吃甜品嘅绝对要点呢款,饮品方面,蛋酒咖啡拿铁:味道甜易入口Espresso味道都好出,紫薯鲜奶:奶味香滑,饮到有紫薯粒味道浓厚,整体方面,感觉好chill嘅Cafe,食物质素几好,员工好有礼亲切,会再回访