2020-10-31
今日嚟到尖沙咀食汉堡~ 呢间都几隐蔽,我同朋友兜咗几个圈先揾到。餐厅系半自助形式咁,要去cashier先点餐同比钱,再等waiter送餐。虽然系汉堡,但一啲都唔平架!可以跟自己喜好去加配料落汉堡,我朋友就加咗块佢至爱嘅菠萝呢个大烤菇芝士汉堡卖相唔错,一打开就见到块牛好juicy,不得不讲块包烘得啱啱好,外脆内软。但自问唔系好识点样食大份嘅汉堡,最后食到五马分尸咁呢个就鹅肝牛肉汉堡!本身对汉堡餐厅嘅鹅肝不予寄望,但真系一试难忘。块鹅肝好弹,食落非常嫩身,只有外层系较为实,入面软得嚟又锁住肉汁,非常高质。切开睇,鹅肝做到五成熟,外面金黄色,入面带粉红,真系好有惊喜!有啲后悔自己无叫到呢款汉堡。虽然系汉堡,但份量非常足料,我地食完都已经好饱。
大烤菇芝士汉堡
大烤菇芝士汉堡