2017-08-31
话咁快又黎到8月尾既日子,出左粮就当然要食餐好架啦!系尖咀行街K11行到咁上,见到呢间餐厅系对面,又去试下新餐厅啦!出左粮又可以任食少少饮酒啦!叫左枝香酒去配今晚餐厅就岩哂!蒜香白酒煮青口,青口都算几大粒,食落白酒味唔算太重,冇盖过青口既鲜味!呢个份量都算几多,用黎开胃岩哂!真系好耐冇食过煎鹅肝,可幸既系呢碟鹅肝冇破坏我对鹅肝既美好印象鹅肝表面煎得够香脆,食落好Creamy又香,真真正正既煎到外脆内软。大大片既鹅肝下面垫住烤菠萝,令到鹅肝既香气同油腻感与菠萝既酸甜味结合,令到胃口大开而唔会觉得好腻。之前系屋企都试过自己煎鹅肝,就知道要将鹅肝煎得靓唔系一件易事。Nice海鲜大杂烩,入面大虾丶青口丶带子等等,丰富得黎每种海鲜都煮得岩岩好唔会太老!唔错自家制既意大利云吞,真系睇个名都忍唔住Order黎试下。意大利云吞入面既配料最重要就系菠菜同埋芝士,食落口感好充实。加上酱汁用左黑松露汁,成只云吞既里里外外都够哂味。本身以为唔会好饱,但因为云吞入面有芝士,所以都好快饱!香软既提拉米苏出哂火既焦糖布甸,酒味比较重!
出左粮又可以任食少少饮酒啦!叫左枝香酒去配今晚餐厅就岩哂!
呢个份量都算几多,用黎开胃岩哂!
自家制既意大利云吞,真系睇个名都忍唔住Order黎试下。
本身以为唔会好饱,但因为云吞入面有芝士,所以都好快饱!
香软既提拉米苏
出哂火既焦糖布甸,酒味比较重!