2024-10-14
今日想分享一下我喺沙田嘅日式放题大喜屋嘅美食体验!呢间餐厅真系区内唯一一间食物咁齐全嘅放题,食物种类多到上百款,真系食到你心满意足,无论你系海鲜控定系肉食者,呢度都可以满足你嘅味蕾!😋🍞 首先,我试咗佢哋嘅鹅肝多士,呢个真系一个惊喜!鹅肝嘅滑溜口感配上香脆嘅多士,简直系天作之合,令人一试成主顾!而且,佢哋嘅薄切章红三文鱼,鲜味十足,色泽诱人,食落去真系好享受!🐟🦪 除咗呢两样,仲有油甘鱼、带子、象拔蚌同埋长脚蟹,全部都系新鲜到不得了!特别系烧生蚝,味道鲜美,肉质弹牙,真系令人回味无穷,食完一只想再食第二只!🦀🍈 而且,佢哋仲有一个特色烧榴梿,香气四溢,甜而不腻,榴梿爱好者一定唔可以错过!每一口都充满榴梿嘅浓郁味道,真系好满足!🍰🍶 除此之外,大喜屋仲有大量日本进口酒精饮品,清酒同梅酒全部都系任饮,真系好抵!我试咗几款,味道都好正,特别系清酒,饮落去清爽无比,配上美食,简直系绝配!🥂🍱 另外,佢哋嘅午市套餐只需88蚊起,任饮任食,实在太划算!熟食包里面嘅所有嘢都好美味,无论系炸物定系烧物,味道都好正!而且,仲有一个定食套餐,选择多到你眼花撩乱,真系好想一一试晒!✨👨🍳 侍应收餐盘嘅速
👨🍳 侍应收餐盘嘅速度都非常快,服务一流,令人感到宾至如归!每次我食完一轮,佢哋都会即刻帮我收走,令我可以专心享受下一道菜,真系好贴心!👍
📍 听讲大喜屋即将会进驻淘大同埋荃湾,期待佢哋嘅火锅海鲜放题,听到都已经流口水!如果你都系食嘢爱好者,记得去试下呢间餐厅啦!无论系同朋友聚餐定系家庭聚会,呢度都系一个好选择,保证你食得开心,玩得尽兴!🍽️
总括而言,大喜屋真系一个值得一试嘅放题餐厅,食物新鲜、选择多样,服务又好,无论你系边个都可以喺呢度找到自己钟意嘅美食!🥳