2019-06-30 130 浏览
十三姨,一向对我黎讲都系鹅肝饭既同义词。今日同朋友星期五6点黎到,可能D人未收工,未有人排队。十三姨既店员一向都好热情,入左坐之后,照旧奉上好睇又好食既三色虾片。偏偏今日我病病地,有得睇就无得食。而且唔想食太「漏」既野,所以今日决定试下鹅肝饭以外既十三姨系点。炙烧手撕鸡粉丝我就叫左呢个炙烧手撕鸡粉丝,因为好似清D。上面只糖心蛋好吸引,一见到就好想食了。一直我都几钟意食手撕鸡,因为觉得鸡油阵味好香。唔知十三姨系咪都落左捞饭既鸡油落个面度,都几香!大三元所谓大三元,就系中、发、白每样一痴⋯⋯唔系,系鸡油捞饭、鸡叉烧、再加一只糖心蛋。算系一个港式既亲子丼啦,因为我无试到三样野加埋一齐系点,但以我印象中,呢度既鸡油捞饭系正架!食辣既朋友记得加佢个辣酱。埋单每人七十蚊左右,算几抵啦旺角黎讲!

炙烧手撕鸡粉丝

大三元

埋单每人七十蚊左右,算几抵啦旺角黎讲!