2014-08-03 2561 浏览
每次到鹅颈街市熟食中心, 九记实系我必然之选, 但唻过咁多次, 冇一次系唔使排队, 几时条龙都系咁长  佢哋既车仔面底有几款, 都系𠮶几类~ 粗糼油面米粉米线之类, 而又可以汤面或捞面, 而我就一定食佢哋既捞面, 因为我钟意食甜酱, 捞面沾甜酱食真系超正, 再加上佢哋有蒜粒任加, 真系正上加正~ 𩠌的款式都系好大路𠮶啲, 虽然佢哋个名叫牛什粉, 但我觉得佢哋最出色既唔系牛什, 而系鱼饼, 鱼饼既味调得很好, 亦很弹牙, 有时我会order两份鱼饼 但今天只叫了一份, 因选了猪大肠及冬菇~ 猪大肠不靭, 但有点小肥糕, 食完要做多几part yoga先得啦  今日连乐大妈个对头人"珍姐"都唻帮衬, 就知佢有几出名啦!! 一碗三𩠌面加一支大可乐都只系$30, 真系好食又抵食

2014-08-02