2016-01-21 634 浏览
已经买少见少的鹌春蛋烧卖, 今日系老点揾到. 其实小弟由细到大都好钟意食点心, 眼见茶楼一间一间结业, 而且d价钱做到越黎越平都有d悲哀. 点心实在系香港的一个特式, 手工精致, 一盅一件, 坐系度一边食一边同朋友倾计实在好享受, 以消费者黎讲, 价钱平当然系有著数, 但我更加希望见到点心店做返应该有的价钱, 咁样就可以系香港继续生存今日试呢间老点, 属于点心茶餐厅类型, 装修简约干净, 点心款式不多, 价钱都好大众化. 鹌春蛋烧卖好味, 鹌春蛋食落好香, 而猪肉亦都弹牙. 虾饺做得唔错, 虾肉弹牙皮都够薄. 而肠粉就较为失色, 叉烧干及硬,而且皮很厚.食物做得大致唔错, 但可以有进步空间!

食物做得大致唔错, 但可以有进步空间!

叉肠
鹌春蛋烧卖
虾饺
2016-01-02
$60 (宵夜)
鹌春蛋烧卖
虾饺