2020-04-07
已经唔记得有几耐无出街食饭见今日早左收工又拉面瘾起就俾自己放松一小下(小心那翼地)系非常时期个人卫生非常重要!所以临入餐厅之前好温柔既侍应哥哥帮我地量完体温之后就要消毒!消毒!消毒!同一般拉面店唔同既地方就系舖面感觉相当开畅而有空间感,再配合埋柔和既灯光系充满土地问题既闹市之中实在相当可贵不羁街景位,合法四人位,拉面吧枱位任君选择拉面既最佳拍挡之一,啤酒!有唔同种类既啤酒可以拣不过为免饮多两杯太过亲密唯有下次再试过个人对「期间限定」既食物总系无咩抵抗力今次仲要系非常吸引既蟹汤拉面就决定试你啦等左无耐就有面食扑鼻而来既系好香既蟹味再望真d发觉碗面非常足料中间系堆到好高拆左丝既蟹肉,捞埋落好creamy既汤每一啖都会食到蟹肉,正呀横看成岭侧成峰 远近高低各不同小食方面今次试左烧黑豚肉串,肥瘦均匀既黑豚肉烧起上黎,真香最重要既系食落又唔会有太腻既感觉,内疚感即刻太减由于之前试过鸡白汤拉面,今次搞搞新意思试试鸡白汤沾面配料可以拣鸡或者叉烧,不过贪心既我地表示我全都要鸡肉嫩口得黎又够腍,叉烧大块得黎又唔会太干,不错不错如果个汤可以再热d同再creamy d咁就perfect池啦食完面饮啖茶之后
不羁街景位,合法四人位,拉面吧枱位任君选择
横看成岭侧成峰 远近高低各不同
烧黑豚肉串
鸡白汤沾面
鸡白汤沾面
食完面饮啖茶之后再食埋是日甜品(登登登櫈)抹茶果冻就可以 call it a day有咬口得黎又唔会黏牙,仲有淡淡既抹茶香
抹茶果冻