2021-09-08
《蜜蜜见》山长水远去将军澳揾朋友聚旧,紧系问佢有咩好推介!于是佢就带咗我去呢间餐厅~餐厅唔算好大,但感觉好warm~店员好亲切咁介绍我地食咩~ 服务态度好好!🍴香煎日本带子芦笋意粉($125包饮品)唔好睇佢咁样好似细细份,其实份量都唔少!而且佢啲带子大大粒🤩🤩仲要煎得岩岩好同好香!少少调味已经好好食!佢意粉软硬度适中,啲sauce 淡淡的几好!(太重口味唔岩我) 入面仲有瓜粒,清清地几正!🍴野菌班尼迪x 牛角窝夫($72)我觉得真系好好食!第一次食咁样既组合!Croffle 好松脆同香口!水波蛋卖相吸引,切开蛋黄流出嚟𠮶下真系好治愈!两样夹埋一齐食,再加上新鲜既蔬菜同香口既野菌,口感真系好丰富同好有层次,真系好满足呀!🍴伯爵珍珠心太软($60)😍😍甜品嚟讲心太软喺我心目中都算数一数二!呢样仲要好特别咁系伯爵茶加珍珠!两样我都爱!店员有温馨提示因为有啲客唔钟意珍珠喺心太软入面焗熟同变淋,所以可以另上珍珠~ 但我几钟意佢一切开珍珠流出嚟𠮶下🤣 所以冇叫佢另上~ 味道好正,本身有谂过会唔会好甜~ 但系因为佢外边有芝士奶盖所以就中和咗个甜味,几有心思既一道甜品!🍴Oreo 2.0 (跟餐+$3
山长水远去将军澳揾朋友聚旧,
紧系问佢有咩好推介!
于是佢就带咗我去呢间餐厅~
🍴香煎日本带子芦笋意粉($125包饮品)
🍴野菌班尼迪x 牛角窝夫($72)
🍴伯爵珍珠心太软($60)
🍴Oreo 2.0 (跟餐+$37)
系自家制作既甜品!最上面系热辣辣既朱古力泡沫,中间有杏仁加朱古力雪糕,最底系Oreo碎~ 朱古力控系绝对唔可以错过!食既时候记得一嘢由面笔到最底,咁就可以一次过食到咁多重口感!
🥂台湾金萱乌龙茶(跟餐免费)
我地叫咁热既,系用茶壶方式上,下面有蜡烛点燃~ 等你可以一直饮到热既乌龙茶!味道淡淡的几好!解腻一流!