2019-06-11
久闻一平安难食,但我未食过,好奇心驱使下,去试下。6月3日星期一晚8点。唔驶等位。间野都嘈,店员似是日本人,讲英文的。我地叫左2人餐:软壳蟹拉面、滑蛋猪扒丼、泡菜饺子、炸八爪鱼丸子。炸软壳蟹好食,好新鲜,肉质不会霉。但系汤底碱水味太重,扣晒分。滑蛋猪扒丼,滑蛋在哪里?蛋熟晒,110%熟。猪扒都好老。似是去了日本乡郊,不擅料理的年迈婆婆煮的那种风味⋯⋯但最惨是,连饭都衰过人,一定是用了平价米。泡菜饺子,完全吃不出是泡菜,不酸又不辣,岩病人食多d。炸八爪鱼丸子,木鱼碎好食,丸子完全是粉团,八爪鱼得0.3cm咁大粒。每粒丸子入面都有1-2粒既。整体:影相好似好吸引,食落真系唔得。但份量都饱既。以量取胜。性价比一般,好在有日本人店员挽回不少分数,有几分身在日本既感觉。
泡菜饺子,完全吃不出是泡菜,不酸又不辣,岩病人食多d。