2024-04-14
🍛🍲🥘🌯🥗喺中环返工嘅我经常都会揾边度有好食嘅lunch。 呢间餐厅系我哋同事好多时都会去嘅其中一间。 虽然每次都要行好远, 但都无阻我哋去食🤣 因为佢啲盐酥鸡真系好好食🤤 最紧要系佢有得订位, 可以book土耳其style楼上嘅位置😎▪️ 豆乳盐酥鸡便当 $92我次次都系叫呢个set! 便当set有五大旧盐酥鸡、配菜(牛蒡,椰菜,粉丝)、 溏心蛋同饭, 包埋 冬瓜茶。盐酥鸡炸得非常香脆, 好入味同juicy,完全唔觉得油腻, 配埋个大澳虾酱真系perfect match! 我本身系完全唔食虾酱, 但佢同个鸡真系好夹! 不愧系佢嘅招牌菜!▪️ 炸花枝丸 跟餐+$22花枝丸系跟餐叫,同朋友一齐share试下的。$22有三件, 有一粒粒花枝系入面, 都几好食,但系都系正常发挥。🎀Melo's Rating: 🍑🍑🍑🍑🍑 (5个🍑为满分) Carpe Diem 旅窝📍中环鸭巴甸街42号地舖
▪️ 豆乳盐酥鸡便当 $92
▪️ 炸花枝丸 跟餐+$22