餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
佐敦系揾食天堂, 今次庆祝生日, 试下柯士一间烧肉店, 今次一家大细黎, 系俾佢既鹿儿岛得奖肉 - 小田牛 同 任食沙律吧及饮品任饮吸引左黎!店内干净整齐, 而且店员人数好多, 服务态度好好, 仲放左2大部小米空气清新机, 唔会食到成身油烟味!大部份系4-6座卡位, 部份卡位有自动部餐的路轨~卡位都坐得好舒服, 不过冷气都几冻~首先我地ORDER左 泡菜组合 + 凉拌小食盛合食大餐前先开胃微辣的泡菜组合 – 有青瓜, 萝卜同大白菜, 可以洗洗吃肉后油腻的感觉~ 凉拌小食是红萝卜丝, 大豆芽, 菠菜~ 淡淡麻油味~都几香口~唔算浓味~肉黎啦! 舟盛  - 最抵食, 有牛/猪/鸡/贝类/海鲜/肠仔及蔬菜! 牛肉 – 牛外横膈膜,牛里脊肉, 牛肋条肉, 牛肋肉共四款, 一次过试了四款牛肉, 最特别系” 牛外横膈膜”, 仍然有一层衣痴住架, 我都系第一次食!其他的肉味好浓好JUICY!猪/鸡/扇贝/大虾 各一款, 帆立贝及大虾都算新解,肉质实净无沙~ 鸡肉嫩滑, 猪肉是五花腩片,烧完好香好好味!本日之宝箱 – 是小田牛的肩胛肉!油花劲多, 超肥美呀!! 放去炉到烧十分抢火,薄切的一片好快就可以

大部份系4-6座卡位, 部份卡位有自动部餐的路轨~
卡位都坐得好舒服, 不过冷气都几冻~

首先我地ORDER左 泡菜组合 + 凉拌小食盛合
食大餐前先开胃
泡菜组合 + 凉拌小食盛合

肉黎啦!
舟盛

牛肉 – 牛外横膈膜,
牛里脊肉, 牛肋条肉, 牛肋肉
其他的肉味好浓好JUICY!

舟盛

猪/鸡/扇贝/大虾 各一款, 帆立贝及大虾都算新解,
肉质实净无沙~ 鸡肉嫩滑, 猪肉是五花腩片,
烧完好香好好味!

本日之宝箱 – 是小田牛的肩胛肉!
本日之宝箱 小田牛的肩胛肉

油花劲多, 超肥美呀!! 放去炉到烧十分抢火,
薄切的一片好快就可以食啦! 好甘香!!

生牛肉/牛大腹肉寿司 –香港比较少生牛肉食, 和牛烧肉一郎把生牛肉薄切及做成寿司~ 真系要高质素的牛肉先可以生食架! 不过生牛肉有小小根,
反而牛大腹肉寿司好松化!

生牛肉/牛大腹肉寿司

灸烧寿喜烧寿司 – 店员即场黎烧至半生熟, 哥哥仔都睇得下架!
灸烧寿喜烧寿司

自己可以再卷起, 沾上日本蛋一起吃, 都几特别既!

灸烧寿喜烧寿司

最钟意呢到可以任饮果汁/特饮,好多选择!
同埋多款沙津, 甜品及雪条可以任食!

果汁细细支, 可以试多几款不同口味!
特饮可以自由添加, 西班牙特饮好好味!
特饮

各款沙津都是独立包好的, 十分卫生!

甜品细细杯, 都是独立包好,
一杯2口的份量, 可以多尝不同款色,
最好味系creme brulee, 好滑好香!

呢到最少有七款雪条可以拣, 井村屋/明治/鹿儿岛SEIKA
3个大牌子, 我食2条已经好饱了!

最后还叫了海苔温泉蛋拌饭及博多豚肉拉面,
海苔温泉蛋拌饭
博多豚肉拉面

HAPPY ENDING!
2021-08-12
泡菜组合 + 凉拌小食盛合